Hur gör man nu?

Finns inte så mycket att skriva om här, mer än att han gör sig illa mer och mer för varje dag som går, vet inte hur han gör men utan benskydd i hagen klarar han sig inte. Dessutom har han bokstavligt taval slitit av sig båda framskorna en åt gången, sedan han skoddes för två veckor sedan. Känns inte så kul att veta att de skor jag slår fast (*peppar peppar*), sitter bättre och längre än de skor hovslagaren slår på..


Att Joker står lite miffo på bilden bryr vi oss inte om. ;)

Något stämmer inte med hovslagarens skoning när det gäller Joker, för han brukar inte slita av sig skorna på det här sättet och för den delen brukar han inte ha några tappskor alls, det kom först nu när vi flyttade och tvingades byta hovslagare.. Så himla typiskt! :( I alla fall så drog han av sig en framsko igår, så jag log på den imorse innan han gick ut i hagen.


Joker med vita (just för att dem skall synas på långt håll) bakskydd i hagen. De svarta ränderna på skydden är eltejp, trots att skydden är nya och har superbra kardborreslå, så vill ja inte att dem åker av. Säkerhet helt enkelt. Skydden är från Jacson, superbra! :)

Apropå skador så har Joker fått överben på insidan på båda bakbenen, när han är i hagen utan skydd så slår han i dem och det blir sår vilket gör överbenen ännu större.. :( Sen har han också fixat ett sår fram på insidan av sitt högra ben, en bit ovanför kotan. Dock är han väldigt svullen och varm. Sätter jag på skydd fram så biter han upp skydden eller tar loss kardborren så skydden inte går att fästa igen, dock är detta bara på sitt vänstra framben det högra låter han vara. Mycket konstigt..


Ser ni felet på denna bild? Skyddet till höger, dvs på Jokers vänstra framben har vridit sig så den skyddande skålen är på utsidan istället för på insidan. Inte en allt för vanlig syn när dessa skydd är på..


Inte vanligt att Joker går med senskydd fram i hagen, gillar det inte alls. Har hänt ett fåtal gånger.


Det värsta som finns nä rman måste ha skydd på hästen i hagen, att dem blir blöta och sippar in lera eller något annat. Dock har Joker sådan tur är inte gjort sig illa pga detta, är noga med att tvätta skydden varje gång det varit lerigt eller så och Jokers ben spolas dagligen, just för att minska risken för att ha smuts mellan ben och skydd.

Ett jäkla pyssel det där med skydd. :) Men jag är verkligen för skydd i hagen, va ganska anti till en början för jag ville att han skulle få vara häst men det kan han vara mer nu, än utan skydd. :)


RSS 2.0