Joker och Zorro











Han ser smalare ut än vad han är! På alla bilder syns revbenen, men dom syns inte när man bara tittar på honom och känns inte heller så mycket som man tror när man kollar på bilderna. Förlåt att ni får se sådana bilder, men jag kan inte ändra hans hull med en fingerknäppning, tyvärr.. "/ Han äter som sagt väldigt mycket mat och jag fodrar honom så mycket som han äter upp och mer än det..

Film =)

Tänkte att ni skulle få se Joker och Zorro lite på film också. Var ju ett tag sedan. =) Så var-så-god!



Visst har han väl blivit stor då?! =)

Hovslagaren

Vi hade ju besök av den nya hovslagaren förra veckan, på tisdagen (exakt en vecka sedan). Och han sa väldigt bra och vettiga saker tycker jag. Det var tydligt att han trivdes med sitt jobb, ville lära ut det han kunde och var väldigt duktig på det han gjorde! Sådant gillas starkt! =D

Han sa att Joker hade en väldigt fin benställning, mycket finare än de flesta halvblod, viket jag tar väldigt positivt (såklart!). han sa även att Joker som är så pass stor inte riktigt når ner till marken när han skall äta gräs eller hö och då står han i en felaktig benställning istället, så att han ska nå ner - antingen ut med ett ben eller isär med benen. Då är det mycket bättre att flytta upp höet och sätta det i hökorg, höpåse eller hönät (och liknande) så att benen och hovarna inte skall växa fel - Joker kan då stå normalt och hovarna blir inte snea och benen växer i en korrekt och "vänlig" (för hästen) benställning. Så nu äter Joker höet i höpåse när han står inne och det fungerar toppen! =)

Hovslagaren sa även att det var många hästägare som klagade på hovslagaren när hästens ben och hovar var "sne och vind", istället är det hästägaren som inte förstår en sådan simpel sak som att hästen hamnar i en felaktig position/ställning när den äter/har huvudet i marknivå och på så sätt får hovarna att växa snett, som i sin tur får benen att hamna i en onormal benställning.. Ja, krångligt förklarat kanske, men, men. Det var kul att man fick veta så mycket på en så kort stund som han faktiskt var där! någonting som jag ALDRIG tänkt på.

Joker var dessutom röd i sina ögon, tredje ögonlocket (heter det så?!) följer med ögat när han tittar åt sidan, eller liknande och jag brukade kalla honom "blodhund", då det är någon hundras som har liknande ögon som Joker hade.


Jokers öga innan ögondropparna. Den röda ringen är det område jag vill att ni ska kolla på. Ser ni hur röd/rosa han är där och att det "ögonlocket" följer med ögats rörelse. Det följer med ögat väldigt mycket om det nu inte syns på bilden då.. Han så alltid väldigt förvånad ut när han kollade åt sidan eller på någonting..


Denna bilden är väldigt dålig och knäppt på ett väldigt nära avstånd. Så lite suddigt/grumlig. Men härv ill jag att ni ska kolla på ögats högra sida. Där följer också "ögonlocket" med ögat väldigt mycket..

Hovslagaren tipsade om att jag skulle börja ge Joker ögondroppar, då han antagligen var torr i ögonen - sagt och gjort! Nu ger jag Joker ögondroppar sedan i onsdags morse förra veckan och vips så blev ögonen inte så röda - dock följer tredje ögonlocket med ögats rörelser fortfarande..


Jokers öga efter några dagar med ögondroppar. Inte alls lika röd/rosa! Eller hur! Dock följer ögonlocket med lika mycket som innan, så han är nog så, men som sagt, inte alls lika röd. =)

Hur som så trodde jag verkligen att Joker skulle se ut och vara sådär innan hovslagaren sa att han var torr i ögonen. Vaför trodde jag det då? Jo, jag jobbade ju i stallet där Joker kommer ifrån och där finns ju även Jokers pappa - De la Gardie, och även några av hans avkommor fanns där och många av dem var röda i ögonen och tredje ögonlocket följde med ögats örelser. Men antagligen har dom inte sett/brytt sig om att de var röda och torra i ögonen när hästarna var unga och därför är deras ögon så även nu.. Jag kan ha fel, så jag säger inte att det är helt säkert! Men det var ju tur och bra att det blev bättre med ögondroppar för Joker då i alla fall. =)


Söker sällskap!

Nu är vi igång efter sommarvilan. Joker står inne på nätterna nu då hans hagkompis åkte tillbaka till ägaren nu i fredags. Var en tjej i stallet som hade honom på foder. Joker har blivit smal igen.. Hur länge hade han ens normalt hull?! En knapp månad tror jag. Så himlans typiskt! =( Han har fri tilgång på hö inne och får en hel massa kraftfoder så han ska komma upp i hull igen. Han får så klart även hö ute, men ute får han inte äta så mycket för Zorro, då han bara masar iväg Joker och äter upp all mat.. Samma veva igen, alltså Zorro gjorde ju sådär förut också, när Joker var mindre.. Vill inte att dom ska gå ihop egentligen, men just nu går det inte att göra på något annat sätt - dom har ju sällskap av varandra i alla fall. Letar nytt sällskap till Joker, då Zorro antagligen inte blir kvar så länge han heller.

Har du en häst, ung som gammal, valack alt. hingst, som är lekfull, lite ranghög och som behöver en hel del mat (alltså normalt och lite till). Den bör dessutom kunna lämnas själv i stall och hage utan att stressa upp sig.

Vilka krav, eller hur? Nä, men det är ju ungefär en sådan häst/ponny som vi behöver.. Vi har ingen som kan gå med Joker nu egentligen. han är hingst, så ett sto fungerar inte. Han behöver äta mycket för att hålla hullet i vinter och hela tiden, så en lättfödd häst/ponny går inte ihop med honom. Hästen bör vara lekfull så att de får röra sig mycket och få utlopp för sin energi. Lite ranghög så att Joker inte blir den som bestämmer (redan nu-det kan bli jobbigt för alla). Sedan bör den ju som sagt gå att lämna själv i stal och hage, dels för att hanteringen ska bli lätt, man måste ju kunna hålla på med en häst och ha den andra i stall/hage, utan att den blir hysterisk, det stressar bara upp de andra hästarna och är inte bra för den stressade hästen heller.. Just ja, hästen/ponnyn bör finnas i hudiksvall eller i närheten/vara flyttbar.

Mycket att tänka på!

Zorro är alldeles för lättfödd för att kunna stå med Joker, plus att han inte så gärna vill stå ensam i hagen - tur att Joker kan det i alla fall. =) Han jagar dessutom bort Joker så han itne får någon mat oh då ligger deras högar lååångt ifrån varandra.. =O


Stor, snäll och busig

Joker går in en stund varje dag. Då får han hovarna kratsade och äta sitt kraftfoder. =)

Vi håller ju på att komma igång lite smått efter sommarbetet och nu på tisdag är det verkning som gäller. Igår fick han stå på gången och bli ompysslad. Kan ju bara säga att han har blivit grymt stor! :O Helt sjukt, haha. Men just nu är han nog lika stor som han är snäll och busig, hehe.


En stjärna

Natten till idag fick Joker stå inne. Funderar på om han ska få göra det nu ett tag, så hans sår får läka lugnt. Han har ju fått ett ganska stort sår vid svansfästet och när han viftar bort flugor osv så går såret upp. Han är lite svullen och hatar mig när jag ska tvätta och göra rent. Man får passa sig lite för hans bakben, även om han aldrig sparkat så visar han tydligt att han har ont.. =/

Sen är ju inte det de enda såret han har. Han är full i sår - riktigt roligt med rötmånad på det. Inte. Men man får göra det bästa av situationen. Tänkt eatt om han får stå inne så slipper han hagkompisens bitande, dvs inga nya sår nattetid i alla fall. Sedan slipper han få upp alla sår och slipper även knott och mygg som irriterar i såren så de aldrig får en chans att läka.

Igår blev han spolad om fötterna och igår satt han även fast i spolspiltan/stalgången samtidigt som jag spolade vilket är första gången vi gör så. Hade hans grimskaft fast som vanligt så jag fick lite "styre" om han skulle protestera eller liknande. Dock gick allting bara bra. Bakbenen är det fortfarande lite läskigt att spola, så dem lyfter han högt. Hehe. =) Annars kan jag inte säga mer än att han är världens stjärna som utvecklas så mycket hela tiden. =D

Ska börja komma igång lite mera nu så vi tar upp !skolan" igen. Sommarlovet är nu över!


RSS 2.0