Lite bilder


Joker duschad för första gången i sitt liv. Duschade av honom ute, därför det är nästintill torrt på stallgången. =)


Blöt Joker i boxen. Vet inte riktigt vad han tänkt sig här, men han tänkte antagligen rulla sig kort efter att denna bilden togs.


In action!


Joker med träns på sig idag. (Nosgrimman sitter väldigt löst, det är bara för att han ska ha den där och inte bli irriterad på den vid ett senare stadie).

Joker kan ännu mera

Lugn som en filbunke kommer Joker in i stallet. Äter sitt kraftfoder i boxen som vanligt medans jag kratsar hovarna, man vill ju inte ha några hovbölder! Sedan tvättar jag rent bitsåret han fått av hagkompisen efter en lite hårdare lek.

Och igår gjorde jag någonting mer också! Gissa vad?!

Jo, vi stod på gånger, helt själv i stallet utan några som helst problem! =D MIN SUPERDUKTIGA JOKER! Vilken klippa han är! Jag trodde inte att vi skulle göra det så snart. Jag menar, han har ju bara varait inne själv i stallet i knappt 1vecka och då under väldigt korta stunder, max en halvtimme. Toppen, Joker, TOPPEN!


Mobilbild. Lite halvt ovårdad Joker idag i hagen. Blåste storm juh, därför manen står åt alla håll och kanter. Men vad tror ni, är det något hingstämne? (Ja, han är högre i bak, han är inne i en växtperiod igen..+ att bilden lurar lite).
 

Jokers mamma är till salu!

Jag såg en annons på Get a Grip på HästNet.se idag. Nathalie tipsade mig och sa att hon sett ett sto till salu, som var dräktigt med De la Gardie, hon hette Get a Grip, prevcis som Jokers mamma. Och mycket riktigt så var det Jokers mamma. Joker ska alltså få ett helsyskon nästa år. =) Skulle vara otroligt roligt att ha hans syskon också då Joker är otroligt trevlig! Men att köpa henne för att få hans syskon är inte direkt det jag vill. Kanske fölet blir till salu sedan?! Får väl hoppas på det. =D

HÄR har ni annonsen!


Get a Grip och Joker som föl, dock syns Joker väldigt dåligt, men han syns ju i alla fall. ^^


Joker diar Get a Grip.

Joker är hennes första föl, hon är ju 5 nu i år och ska ha ett till föl nästa år då. Vad roligt! =)

Han kan faktiskt det nu! =)

Ja, vad är det då Joker kan nu?! Jo, det är nämligen såhär att Joker kan stå helt själv i stallet utan att bli nervös eller uppstressad! =) Hur bra är inte det då?

Penicillin-kuren är slut nu också, han fick sista sprutan i lördags. Det var i fredags som jag tog in honom i stallet, då var det ingen häst i stallet, ngen människa heller, förutom jag då. Han var redan då lugn, antar att det var för att han visste vad som skulle hända/göras, då vi gjort samma sak varje dag i en vecka innan detta, dock med hästar i stallet.

Han brukar inte äta sitt kraftfoder när han är inne själv, men då gjorde han det och han gjorde det även i söndags och gör det än idag, så det är ju bara bra.

Jag gav honom sprutan, berömde honom (hästar växer av beröm, det är därför han är så stor nu ;) ) och han åt vidare. Borstade lite snabbt och kratsade hovarna osv och släppte ut honom igen. Inga problem, ingen stress och ingen nervositet! Det är väl bra gjort?! =D

Joker har bytt box nu också, så nu står han i en hörnbox och "lever loppan", haha. Han trivs bra i den boxen också, så det var inget onödigt stressmoment för honom heller. =)

Åå, just ja! Han har samlat på sig mera "vuxenpoäng" också. Han går nämligen snällt med ut ur stallet nu, istället för att "busa" och slänga med huvudet så fort han kommer ut utanför stallet. ^^ Så det har blivit mycket vuxenpoäng den senaste tiden.

För övrigt så har vi lagt själva utbildningen åt sidan nu, fortfarande, han är på sommarbete och kommer att vara det så länge det finns gräs att äta i hagen. =) Sen får vi se om han går på lösdrift under vintern eller om han helt enkelt får stå innen nattetid och vara ute länge på dagarna istället. Synd att det är bäckmörkt på vintern dock.. Men det löser sig. =)

Utbildningen kommer vi att börja lite smått med nu igen och ta upp det an redan kan och befästa det yrtterligare och lägga till några enkla grejor efter det!

Veterinären

Joker har ju haft sin högerhas som spökat nu ett tag. Hasspetsen blev svullen och lite varm och en skinnflik lossnade. Inget sår, men jag tvättade flitigt yttefall det kunde vara någonting som jag missat. Det hände dock ingenting och svullnaden var kvar, värmen borta och såret läkt..

Sedan hade han ju ett sår på undersidan utav huvudet, det har säkert varit där i lite mer än en månad och har inte riktigt velat läka. Jag har tvättat med vatten, sprutat i koksaltlösning yttefall jag missat någonting som funnits längre in - såret var väldigt litet, knappt en halv 50öring.. När det äntligen blev en skorpa på såret så lossnade den konstant och såret hade börjat vara. Tog bort skorporna som bildades tills varet inte längre syntes till - jag tvättade såklart såret dagligen, två gången om dagen för att vara exakt.

Nu har såret "läkt" och det har börjat klia på honom så där som det gör när sår läker. Såret har en liten skorpa på sig och såret är nu minimalt. MEN han har en stor och hård knöl där istället!

Idag när veterinären var ut och vaccinerade Zorro så passade jag på att "slå två flugor i en smäll" och frågade om både hasen och Jokers sår på undersidan av huvudet, jag passade även på att visa honom hans "knölar" han har mellan ganascherna - kötlarna.

Joker blev ordinerad 10dagars penicillin för att minska risken att benet/förhårdnaden på undersidan av huvudet skulle bli större - den kunde tydligen bli det om mna inte gav penicillin och på så vis stoppade det hela.
Sedan skadade det inte att han fick penicillin pga hasen heller, då det antagligen var en "säck" där som svullnat upp av någon anledning - varken jag eller veterinären visste väl direkt varför den blivit svullen.
Så 10dagars penicillin alltså! Veterinären nämnde även att hasspetsen kanske skulle förbli lite större än den andra, men att det inte är någon betydande sak, utan är mer ett "skönhetsfel", liksom vi människor har större/mindre näsor än andra och att vi för det kan andas lika bra. =)

Kan bli bättre med Back on Tracks hasskydd också?! Ska prova det, vill inte att värdet på honom minskas bara för det där. Folk är ju såååååå petiga nu för tiden. Förr kunde man ju hoppa de största klasserna på halvtravare (kan man även idag(!) tex Edwina Alexanders fux Itot), nu är man hur skeptisk som helst mot halvtravare och dom kan absolut ingenting, även om dom går 140hoppningar..

Fårga mig inte hur jag kom in på "travarsnacket", det var bara en jämförelse!

Nu vet ni i alla fall att både Joker och jag lever och mår bra!

3veckors uppehåll

Joker njuter till fullo av sitt sommarbete och jag vill låta honom göra det. =) Han har kommit in under dagen ibland då det varit groteskt varmt eller otroligt mycket broms, just för att kunna vila huvud och kropp och vara back on track igen när han kommer ut. Som sagt, inne under dagen ibland om det varit sådana lägen. Annars har han varit ute dygnet runt.

Har även passat på att träna honom lite när han väl kommit in, fast bara ibland. Har satt på honom en ridgjord (bara gjorden utan annat "krux"!) och det har bara gått bra. Det var första gången han hade på sig en gjord spänd runt magen, som inte hade resår och det gick ju bara toppenbra!

Joker är kring 163-165cm i mkh i nuläget.. Hans värsta växtfas är nu över och han håller sig antagligen på den här höjden ett tag till.

Vi har även varit in och duschat en gång. Första gången i hela sitt liv som han blev helt duschad (dock ej schamponerad, bara spolad). Han gick runt en hel del, och lyfte på benen när jag spolade dom, men annars skötte han sig toppenbra för att vara första gången i hela sitt liv.

Har även tränstränat honom en gång och borstat honom lite då och då. =) Slappa dagar för honom nu, kan han behöva då han kommit in i en "jag-har-aldrig-lärt-mig-det-här"-fas. Haha..
 

RSS 2.0