Vintervilan fortsätter in i maj.. ?!

Som ni kanske märkt så har jag ingen lust att blogga här alls för tillfället, det beror på att Joker fortfarande(!) vilar.. Känns helt meningslöst med endast promenader i flera, flera veckor. Letar helt hysteriskt efter en annan stallplats, då det inte finns några möjligheter till unghästutbildning här (mer än promenader och miljöträning) och Joker behöver verkligen få komma igång nu. Vi behöver det tillsammans!

Vi har varit med om tappsko på nyverkad hov, vilket resulterade i att mycket av hovväggen drogs med när skon drogs av. Inte alls det vi behövde på något sätt, men snäll som joker är så kunde jag med lite trix, slå på en ny sko. :) Joker är så himla duktig och jag blir alltid lika förvånad, öser över honom med beröm och man riktigt ser hur han sträcker på sig och växer självförtroendemässigt. :) Så himla kul att se!

Idag går Joker nakenfis för andra gången i år, tidigare har det varit så kallt, blött och regnigt eller extremt blåsväder. idag är det i alla fall soligt och fint (än så länge), så får passa på när det går. :) Joker var nöjd och glad, då är jag det med!

Lördagen den 21 april 2012 - Skoning

Igår kväll skoddes Joker, framskoning och endast verkning bak pga att ena hoven gått sönder och saknar en del av yttertrakten. Inget allvarligt men det går inte att slå på en sko. Hur som helst så var Joker extremt lugn igår, han brukar annars kunna försöka dra åt sig benen, sträcka på sig och vara allmänt "dryg" när hovslagaren skall göra sitt jobb.

Kan tillägga att han aldrig gör någonting för att dryga sig när jag slår på tappskor, eller fixar till flikar och liknande på bakhovarna. Sen har jag alltid varit hård mot honom redan från början, medans hovslagarna är väldigt snälla och lite mesiga.. Joker tar sin chans, han testar och ser vad som händer.

Joker stod inne ca en timme innan han skulle skos, belen spolades, jag bytte täcken och lät honom gå in i boxen för att torka och mumsa hö medans hagkompisen skoddes. När det var Jokers tur hade antagligen Back on Track-täcket gjort susen för han såg verkligen avslappnad och trött ut. ;) Hade lagt ett 200gr innetäcke på BoT-täcket för att få snabbare effekt och det blev ju succé! Haha. Joker stog snällt hela tiden, utan att krångla. Han fick ha BoT-täcket på sig under hela skoningen. :) Kanon!

Jag är obeskrivligt stolt över min fina häst!

Varje gång jag gör någonting med Joker - borstar, lägger på täcke, kratsar hovar, leder, rider, longerar, tömkör, spolar ben, duschar, klipper man, kilpper pälsen (ja ni fattar..) osv osv, så blir jag förvånad över att han kan så mycket, att han är så cool och accepterar allting utan en massa tjaffs. :) Jag blir sprudlande glad - varje gång!


Joker i vintras..

Jag kan omöjligt beskriva känslan han ger mig, jag spricker upp och blir alldeles lycklig hela jag, jag blir stolt(!) och så mycket mer där till. Min häst, min fina 3åring kan så himla mycket och det är jag som har lärt honom allting, den känslan är helt obeskrivlig, framförallt när jag vet att han gör precis det jag ber om (inte exakt hela tiden och inte helt perfekt alla gånger, men det begär jag inte heller).

Vill jag lyfta på benen för att kratsa hovarna så behöver jag inte slita och knuffa på honom för att kanske kunna få upp ett ben (som med många andra hästar..), nej jag tar mitt pekfinger och nuddar honom lite lätt ovanför knä eller vid hasen och han lyfter lätt upp sina ben - ett i taget, oavsett i vilken ordning jag väljer att kratsa hovarna.

         
Klippa huvud och ben är inga problem. :) Inte heller att låta matte slå på tappsko när det händer..!

Om han biter på uppbindningskedjorna eller i alla fall försöker få dem i munnen, säger jag "nej" och då är det oftast bra efter det. Ett enkelt nej och det räcker, jag behöver alrdig skrika och bli arg på honom, aldrig slå fram min vilja (som jag sett att andra gör..) och det känns så himla bra att kunna ha den kommunikationen med sin häst! Eller hur?! :)


Ute på promenad.. :)



Dagen har bestått av vila för Jokers del, en lätt dusch nu på kvällen blev det i alla fall, då han rullat in en massa fin lera i man och päls, mycket snyggt. ;) Hehe.. Han var riktigt mysig idag, har blivit "lugnare" den senaste veckan, annars kan han vara lite överallt och lite mer "okoncentrerad" när han står på gången, men han var som sagt väldigt lugn idag. Började nästan fundera på om han hade feber, eller om han av någon annan anledning inte kännde sig på topp idag?! Kan även vara pga att han inte fått göra någonting på några dagar, han är inte den häst som gillar att vila..

        
Smutsig häst - inte okej..


Obligatorisk belöning efter dusch - ett gigantiskt äpple. ;)
Blixten gjorde inte alls min arm till någonting som liknar ett spökes arm heller. Haha..

Jag har kommit tillbaka för att stanna!

Hej på er! :)

I över ett års tid har den här bloggen varit inaktiv, nu ska jag börja uppdatera er om Joker och hans utveckling igen, trots att det hänt en hel del sen jag bloggade sist..

* Joker är insutten och kan både skrittas och travas utan lina. Snön och begränsade möjligheter till ridning satte stopp för galoppen, men vi har galopperat, dock med lina. :) Man kunde nästan tro att han var inriden innan jag började, allting har gått så himla bra hela tiden! (*peppar peppar*)

* Joker går att tömköra och hade väldigt lätt för sig redan från första början. :)

* Longering är inget problem alls, vardagsmat!

* Lydig och supersnäll att hantera, har inte mött en så välhanterad häst tidigare (jag om lärt honom!). ;)


Jag längtar tills vi kan fortsätta med utbildningen! Min fina, underbara Joker <3 Han är ungefär 175cm i mkh, kan vara en cm högre, men 175 blir nog bra att säga. ;)


RSS 2.0