Stressigt

Lite smått dålig uppdatering här, men det finns en väldigt bra anledning till det.

För det första har Joker vila, förutom daglig hantering i form av att ledas till och från hagen, någon liten promenad för att utforska de saker som finns på gården och den dagliga skötseln och visiteringen, så sker det ingenting. I och med att vi väldigt snart ska flytta, nu på söndag för att vara exakt, så vill jag inte över jobba hans lilla hjärna eller stressa fram med nya moment när vi ändå bara varit i det nya, "tillfälliga" stallet i 1vecka (på dagen).

Det är en stor omställning för en häst att komma till ett nytt ställe, även om dem inte visar det, så är det mycket som spelar in - även för Joker.

Joker flyttades från den andra stallet till kliniken, stod där över natten, blev kastrerad nästa dag och fick åka hem efter det. Sen kom han direkt till den nya "tillfälliga" stallet och nu ska vi flytta på söndag igen. Dessa flyttar och foderbyte och några små rutinändringar, sätter såklart sina spår. Vissa hästar är lite minre känsliga än andra och klarar sådana här flyttar relativt bra och även Joker verkar ganska cool och accepterar allting så himlans bra. Tack gode gud för det! =) Men jag vet itne hur han har reagerat på insidan. Jag vet att han är som vanligt, då jag haft honom "under lupp" hela tiden och försökt att inte ändra på så mycket.. Ändå blir det en stor förändring för honom - såklart!

Aja, hur som så vill jag inte gör så mycket med honom pga at detta, PLUS att jag har miljoner saker att göra hemma. Det ska tvättas, packas och planeras i mängder innan allting är klart. Ni ska bara veta vad mycket saker jag har som ska med, haha.



Joker skulle verkas i måndags, men då det var -20grader så gick inte det alls. Hovarna var stenhårda och snön satt kvar, hur mycket man än kratsade hovarna. Minsta lilla klippning i hovarna var som att bestiga Mount Everest på fem minuter, dvs ganska omöjligt. Att raspa hovarna var ännu mera omöjligt och vi riskerade att hovarna skulle "flisa sönder".

Ja, så är det när det är (SJUKLIGT) kallt ute och man har bestämt tid med hovslagaren. För att inte riskera att hovarna skulle gå sönder, så struntade vi helt enkelt i verkningen. Joker får verkas när vi kommit ner till det nya stallet. =) Det går lika bra det!

Efter flytten, dvs efter lördag-söndag någon gång så kommer det att vara vääldigt dålig uppdatering, av den enkla anledningen att jag inte kommer att ha någont dator på ett tag.. "/ Tyvärr. Ska uppdatera så gott jag kan ändå. =) Såklart!


Ihopsläppet

Joker fick sin penisillinspruta nu på morgonen, precis som igår och det var inga som helst problem. Så skönt att jag kan spruta honom själv och inte måste ha någon med mig varje gång. Nu tycker jag att det är ganska skönt att kunna ha någon nära om det skulle hända någonting oväntat eller om han skulle få penicillinchock eller liknande. Usch, hemska tanke..

I alla fall så gick vi ut ur stallet kollade på det som var jätteläskigt (enligt Joker som varit instängd i 2dygn pga boxvila), så att det inte är några problem sedan. Joker är ju sådan, är någonting farligt så ska vi gå och kolla på det. Vågar han inte det så går vi fram till det läskiga ändå, så han är bekväm med vad det är innan vi går där ifrån. Risken är ju att det bara blir värre och värre om man undviker det läskiga/skrämmande. Alla vill väl ha en trygg häst?! =)

Hur som så traskade vi ner till hagen och jag lät honom kolla runt lite grann, innan hagkompisen kom ner och dom fick hälsa på varandra. Kändes br aatt låta Joker få kolla in den nya hagen först, så det inte blir ihopsläpp direkt. Skulle dom då börja bråka så vet ju inte Joker vart hagen går och kan kasta sig mot stängslet eller liknande.

Själva ihosläppet var lugnt, Joker var överlycklig över att äntligen ha fått en hagkompis. Han har ju stått själv i lite över 5veckor nu.. "/ Den andra hästen, vi kan kalla honom "SP", var den som fick vara högst i rang efter att dem fått hälsa och kolla in varandra. Det gick förvånansvärt lugnt till, vilket i och för sig är bra, SP skrek till lite grann och visade med ett bakben att det är han som bestämmer. Joker accepterade detta på en gång! =) Kul!

Nu är dom lika fjantiga båda två och SP, som vanligtvis brukar gå i den där hagen, var lika "uppåt" som Joker var på allt det nya. Kul att dom verkar trivas bra ihop och att dom nu kan göra av med lite extra energi som samlats på.

SP stod inne med Joker igår när det var storm halva dagen, så dom har ju "lärt känna" varandra en del innan. Tror det var väldigt bra..

Hovslagare

Våran underbara hovslagare Jörgen Sjödin kommer och verkar Joker nu på måndag. =)

Jag har aldrig haft en så bra hovslagare och tror tyvärr, att jag aldrig kommer att få ha en så bra hovslagare som han igen.. Jag har turen att få ha honom en sista gång, och hade jag haft körkort och en egen transport så hade jag kört upp hit till Hudiksvall, varje gång Joker skulle verkas eller skos, så bra är han!

Det är inte många hovslagare som är så bra som han vill jag lova!


Jörgen in action med att verka Joker.

SNÖSTORM! :O

Ja ni, vad säger man? Här har vi haft totalt snökaos med klass 2 varning och stora drivor pga den hårda blåsten. Behöver jag säga att jag är glad över att Joker har boxvila idag? Stormen är mildare idag, men det blåser ändå väldigt kraftigt och det snöar massor..

Var till stallet i vanlig ordning på morgonen, mockade, gav honom mat och vatten. Gav honom även penicillinsprutan vilket inte var några som helst problem. Nämnde jag för den delen att Joker fått beröm av personalen på kliniken för att han var så lugn och snäll när dem gav honom sprutor? Han har alltid varit så snäll när det gäller sprutor, vilken TOPPENHÄST jag har! =)

Nu ska Joker som sagt ha penicillin i 10dagar, tror dock att jag måste göra att uppehåll på en alt. två dagar efter fem dagar, då han brukar bli öm och tyka att det är obehagligt när jag sticker honom så många dagar efter varann, (även om man gör varannan sida varje gång man sprutar), vi får se hur det går. =)

Joker verkar ha installerat sig bra i det nya stallet. Får se imorgon hur han är imorgon när han ska ut i hagen då. ^^

Låt mig presentera..

.. valacken Joker.

Redan idag fick Joker komma hem från kliniken, med en massa penicillin 35ml(!) varje dag i 10dagar (1½vecka) ska han ha och så två kulor fattigare.

Gick toppen att lasta idag igen. Trots snöstorm, en hel del överskottsenergi, trafiken (som han inte reagerade på alls) och så en massa annat runt omkring att hålla koll på, så gick det vääldigt bra. =) Lastad inom fem minuter, det är ju bra det! =)


Joker i transporten. Första gången han sitter fast i en transport. =)

Joker är alltså kastrerad nu och har blivit valack bara sådär över en natt. Dom kastrerade honom i morse vid kl 8 och redan efter det så var han redo för att få komma hem igen. Känns skönt att han slapp vara kvar något längre och att han slapp en riktigt klapphingstoperation, då kulan åkte ner i kanalen när dom bedövade honom och då behövde dem alltås inte gå in i buken och greja.

Nu är det boxvila som gäller imorgon också, sen ska han röra på sig i skritt så mycket som möjligt. Mer än så ska faktiskt inte Joker göra för ens vi har flyttat till det andra stallet. Just nu står vi "kortuppstallade" fram tills den riktiga flytten sker kring månadsskiftet. =)

Vi står i ett mysigt stall där Joker äntligen har en hagkompis. =) Stor box och trevliga människor. =) Joker trivs toppen. Var hur lugn som helst och har tagit det hela med en förvånansvärt bra klackspark.

Lite nytt

Nu har det hänt lite nya grejor här, eller ja, inte här på bloggen då, utan med Joker. =)

Joker är nu på kliniken och det ska exprimenteras med hans ena kula som fortfarande ligger kvar i buken - han är klapphingst för tillfället.

Efter det så ska vi till ett nytt stall, vi har alltså flyttat. =) Känns bra nu då jag vet att Joker får en kompis i hagen och att det är ett bra stall med tydliga och fasta rutiner med bra människor runt omkring och tillgång till fina vägar runt omkring och ridhus(!). Det här betyder att jag nu kan rida in Joker lite mera säkert, först och främst sitta in honom och även börja löshoppa, longera och tömköra honom osv. Ska bli superkul faktiskt! =) Känns hur bra som helst! Det här skulle gjorts för länge sen. Hehe.. =)

Idag när vi skulle lasta Joker för första gången på över 1år så blev jag helt paff, han gick bara rakt in, nyfiken och "förväntansfull"över vad som skulle hända nu. Så himlans bra att han är både nyfiken och framåt även om han är lite fundersam och "rädd"/tveksam till det nya. Han var lite nervös när den övre luckan togs ner, men lugnade sig ganska fort. Min SUPERDUKTIGA Joker! Det känns så bra! =) Toppen verkligen!

Imorgon efter lunch får jag höra hur det har gått osv. Hoppas han får komma hem fort. =)

Frisering

Joker har fått två dagars frisering - igår och idag.

Igår klipptes manen, svansen och hovskägget och idag flätades halva manen. Jag passade på att fläta den idag då den var lite blöt pga snöandet under dagen. En del av manen åker ju över på andra sidan (vilket i och för sig inte gör direkt mycket), men flätade ändå nu när manen blev kortare. Ni ska bara veta vilken tjock man han har fått. :O Herregud alltså, men jag vägrar att rycka den (även m Joker tycker det är mysigt när man håller på med honom och pysslar i manen), jag hatar att ha det toffsigt och spretigt bara för att man har tunnat ur manen med hjälp av ryckning.


Före..


Efter..


I övrigt har Joker vilat från all annan aktivtet. Det pysslas och borstas och lite sådant. Han fäller hur mycket päls som helst och en rund gummi-massage-"borste", är den bästa vännen just nu. Den får bort massor av lös päls och Joker älskar det. =) Tror det kan vara därför han har varit så bråkig nu ett tag - pälsfällningens början.

Nu är han "peppar" - "peppar", hur mysig som helst, den vanliga Joker är tillbaka och det känns hur skönt osm helst! =)

Han har börjat växa "ikapp" i fram nu, bakdelen är nämligen inte lika hög som tidigare och det känns bra. Men tycker inte att han växer allt för mycket i fram ändå, alltså på höjden.. Han mätte 168cm i mkh, bara här om dagen. Han måste ha varit mindre än sina 167cm tidigare. :S Kan det stämma? Haha, aja, han växer i alla fall sakta men säkert och mer blir det garanterat till sommaren - Undrar hur hög han växt klart?! 174cm i mkh, eller vad tror ni? Han kanske stannar i växten nu, vem vet?! Haha..


Min lilla kille har blivit stor - nytagen bild (3 februari 2011). =)



Just det ja.. Hovslagaren ska ju komma och verka Joker den 14februari, men då är Joker antagligen inte hemma.. Antingen verkas han tidigare, eller så en vecka senare. Nu när det blev varmt och underlaget (snön) blev mjuk, så tog hovarna fart och växte som bara den. Dags att ändra verkningsintervall till sommartid. Vitertid växer ju hovarna normalt inte så mycket som på hästen/våren.

Myshäst!

Joker var mysig idag. Gjorde ingenting mer än att sköta om honom på kvällen.

Närmast blir det klinik och hovslagare (verkning) som står på schemat. Mer om det när det närmar sig! =)


RSS 2.0