Joker är hemma!


Idag fick Joker komma hem. :)

Han blev röntgad och dom gjorde nåltrycksprov-någontng, för att se så att leden inte blivit skadad och att såret inte gått in på leden. Han fick smärtstillande, antibiotika, penicillin, antiinflammatoriskt osv.

Dom konstaterade att benet hade svullnat upp på för lite rörelse efter att såret uppkommit, och att han därför också blivit stel och blivit lite ömmare och inte ville gå/stödja på benet.

Han hade 38,5 grader i temp vid 8-tiden på morgonen, men dom sa att de tinte var någon fara. Föl har ju lite högre temp än vuxna hästar. Så en normal temp för hans del. :)

Idag kl 11 var Joker hemma igen. :) Nu blit det bandagebyte och penicillinkus som gäller varje dag.

Han hade skött sig och varit social och riktigt duktig. Kul att få höra det av andra också, så att jag inte snöar in mig i att han är så duktig, och så tycker andra att han är hemsk... Fast nu hade han ju fått ett riktigt bra omdöme av dem som hållt på med honom, så det var en stolt matte som lämnade kliniken med sin älskade pärla till häst. :)

Just ja, måste ju BERÖMMA Joker för att han traskade på transporten utan några tvivel idag när vi skulle hem från kliniken. Hur bra är inte det då?

Känns skönt att han fått träna på lastningen, dock av lite fel anledning, men i alla fall. Nu fattas det bara lite träning med mellanvägg och bom i fram. Och snart ska han ju få lära sig att sitta fast i box/gång också, och så småning om, när han blir tillräckligt gammal så ska han även få lära sig att sitta fast i transporten. Men det är ju en annan historia. :)

Så nu återstår det som sagt, bara bandagebyten i några dagar och en penicillinkur. Självklart så sköts han om som vanligt också. :)

Ladar upp bilder och kanske en film om någon dag så ni kan få se hans knäppa hagkompis Zorro (^^) och även se hur duktig Joker är vid första lastningen sedan han kom.

Hej så länge!


Kommentarer
Postat av: Nobel

åh, vad skönt att höra att det gick såpass bra.

Vad duktig du är med honom, han kommer att bli en jätte fin häst.

2009-10-31 @ 06:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0