Utflykt på gården

Jag fick hjälp av snälla Marillo igår, så det blev en liten promenad för Jokers del. :) Dock inte riktigt som planerat, men mycket bra träning i alla fall!

När vi först kom till stallet började det att spöregna och hagla(!), för att sedan börja åska en massa och blåsa storm. Ett väldigt konstigt väder blev det - från strålande solsken och blå himmel till svarta mold oh stormväder - jag trodde helt klart att det inte skulle kunna bli någon promenad, men vädret övergick snabbt till sol igen, väldigt konstigt väder.

Jag har säkert sagt det förut, men säger det igen, jag vill gå med Joker då det är minsta möjliga risk för att han ska busa och tycka att det är en lek, då det är väldigt lätt att komma in i en ond cirkel där han bara ska busa och fjanta sig när man leder honom, vilket inte är syftet med promenaderna och miljöträningen, utan att han ska få stärka kroppen och bli en stabil häst osm inte är rädd för sin omgivning/det som dyker upp omking honom, då blir inridningen lite lättare, eller i alla fall ridningen efter inridningen och han har en starkare kropp! :)

    

Kommer ni ihåg hur mycket snö vi hade här i Hudiksvall i vinter?

    
Och såhär ser det ut nu ca 3månader senare, så tänk på att Joker växt också, massor. ^^

(miniatyrbilderna är klickbara - visas då i större format!)

Igår började vi gå upp på framsidan av gården med Zorro i täten, då Joker ofta vill busa när vi går åt just det hållet... Joker bet dock tag i Zorros täcke (vi tog dem direkt från hagen) och skulle försöka busa och leka med honom, så jag fick gå lite längre bak men Joker.

När vi kom upp på gården var det så mycket som Joker inte sett tidigare och som är nyttigt för honom att kolla på, så jag ändrade mig om att gå till skogen och gå omkring där mellan träden, för att istället undersöka några av sakerna på gården! :)

Jag plockade upp ett rundbalnät från marken upp på en vagn där det låg balplast och mera nät, och Joker reagerade lite smått på det, men var ändå nyfiken och ville fram och lukta och se var det var. Sparkade även iväg en boll så den rullade iväg en bit, vilket också var lite nyttigt för honom yttefall barnen någon gång spelar boll eller liknande och en boll kommer rullandes förbi honom så ska han inte bli rädd för det. Dock krävs det ju mer träning än att rulla bollen bredvid honom en gång! ^^

Det var riktigt roligt. Joker stod helt stilla hur länge som helst, inte för att han var rädd eller så, utan han kollade in allt som fanns på gården (och det är inte lätt att få honom att stå stilla, då han ofta vill utforska och tycker att det är riktigt tråkigt att stå stilla - "man kan ju få ont i benen", haha).

Vi utforskade även en stor studsmatta. Hehe..

Nej, mera träning på att promenera på gården och utforsta lite mera saker. :) 
Vi siktar på skogspromenad nästa helg! :)

Vad kan era 1åringar? Och vad tränar ni på nu?

Eftersom att vi promenerade på gården tidigare än insläppet, så fick Joker vara kvar ute medans jag tog in Zorro och red honom en sväng. När jag sedan tog in Joker fick han stå på gången när jag borstade honom. Jasse, hunden på gården fick för första gången vara lös och "springa runt" som han ville, under tiden Joker stod på gången, vilket gick bra. :) Vi har inte haft Jasse lös tidigare (eller jo kanske en gång - en kortis) när Joker stått på gången då unghästar är lite som dom är, lite flamsiga så att säga och kan bli rädda eller så, och det är så dumt att riskera att någonting händer när dom är så pass gröna. Men igår gick det som sagt bra, så vi får börja vänja in honom på att Jasse är lös, Joker måste ju lära sig någon gång. ^^


Joker på stallgången..


Kommentarer
Postat av: Jacqueline Dinewald

Hej, va roligt att läsa om hans utveckling, och kul med konceptet att skriva utvärdering efter varje vecka, måste kännas mer motiverat att sträva efter framgång då? :)

Hur gammal är han?

2010-04-18 @ 18:27:04
URL: http://charente.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0