Söker sällskap!

Nu är vi igång efter sommarvilan. Joker står inne på nätterna nu då hans hagkompis åkte tillbaka till ägaren nu i fredags. Var en tjej i stallet som hade honom på foder. Joker har blivit smal igen.. Hur länge hade han ens normalt hull?! En knapp månad tror jag. Så himlans typiskt! =( Han har fri tilgång på hö inne och får en hel massa kraftfoder så han ska komma upp i hull igen. Han får så klart även hö ute, men ute får han inte äta så mycket för Zorro, då han bara masar iväg Joker och äter upp all mat.. Samma veva igen, alltså Zorro gjorde ju sådär förut också, när Joker var mindre.. Vill inte att dom ska gå ihop egentligen, men just nu går det inte att göra på något annat sätt - dom har ju sällskap av varandra i alla fall. Letar nytt sällskap till Joker, då Zorro antagligen inte blir kvar så länge han heller.

Har du en häst, ung som gammal, valack alt. hingst, som är lekfull, lite ranghög och som behöver en hel del mat (alltså normalt och lite till). Den bör dessutom kunna lämnas själv i stall och hage utan att stressa upp sig.

Vilka krav, eller hur? Nä, men det är ju ungefär en sådan häst/ponny som vi behöver.. Vi har ingen som kan gå med Joker nu egentligen. han är hingst, så ett sto fungerar inte. Han behöver äta mycket för att hålla hullet i vinter och hela tiden, så en lättfödd häst/ponny går inte ihop med honom. Hästen bör vara lekfull så att de får röra sig mycket och få utlopp för sin energi. Lite ranghög så att Joker inte blir den som bestämmer (redan nu-det kan bli jobbigt för alla). Sedan bör den ju som sagt gå att lämna själv i stal och hage, dels för att hanteringen ska bli lätt, man måste ju kunna hålla på med en häst och ha den andra i stall/hage, utan att den blir hysterisk, det stressar bara upp de andra hästarna och är inte bra för den stressade hästen heller.. Just ja, hästen/ponnyn bör finnas i hudiksvall eller i närheten/vara flyttbar.

Mycket att tänka på!

Zorro är alldeles för lättfödd för att kunna stå med Joker, plus att han inte så gärna vill stå ensam i hagen - tur att Joker kan det i alla fall. =) Han jagar dessutom bort Joker så han itne får någon mat oh då ligger deras högar lååångt ifrån varandra.. =O


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0