En vecka har gått...

Ungefär en vecka har gått sedan jag sist bloggade. Inspirationen till att skriva någonting i bloggen har varit på minusstrecket, tyvärr. Dock gör jag som jag brukar, skriver en liten sammanfattning om vad som hänt i veckan.

Vi har nämligen haft snöstorm här från onsdag till igår, snöndag. Inte roligt, men Joker och Zorro har haft det rolit i hagen och busat och lekt, vilket jag tycker är super! :)

Vi har borstat som vanligt och kratsat hovarna osv. MEN, vi har också tränstränat en gång den här veckan. Nämligen i lördags. Nathalie (stallägaren) var med som en hjälpande hand, det var ju trots allt den allra första gången som han hade bett i munnen!

Det som va den här första gången som vi tränsade va att han inte förstod att hans kulle gapa - såklart han hade ju aldrig gjort det förut - och när han gapade  och vi nästan och lite smidigt fått in bettet i munnen så tog han upp huvudet, dock gapade han fortfarande, men bettet i munnen och jag kunde sätta fast bettet i sidostycket och då tog han ner huvudet.  

Han var duktig, som alltid. Han tog det lugnt, och undrade bara vad som var i hans mun, vad det var som hindrade honom från att äta sitt hö. Men han gapade och "tuggade" lite på bettet för att kolla in vad det var för någonting. När han lugnade ner sitt tuggande och hade kommit underfund med hur man kunde äta hö och ha bettet i sin mun samtidigt så tog jag av honom tränset.

Nästa gång går det här ännu bättre! :) Har tänkt tränsträna honom en gång i veckan nu och när han inte bryr sig om bettet lika mycket så lägger vi detta på hyllan i någon vecka innan vi provar igen.

Igår så hände det en hel del faktiskt, kanske inte för oss människor, men för Joker!

Han fick nämligen bekanta sig med gårdens hingst, Don (godkänd P.R.E.). Nathalie släppte in Don i boxen bredvid Joker och så fick dom hälsa på varandra. Joker sökte skydd hos Zorro så stod i den andra boxen bredvid Joker - han tyckte att Don var lite väl farlig. ^^


Don och joker hälsar på varandra. (Joker är blöt pga snö som smält).

Knäppte även lite kort på Joker och Zorro ute i hagen idag, dom kommer nog i ett annat inlägg.

Just ja, efter att Don hälsat på Joker och vice versa, så togs två av gårdens får in. Dom ska få äta upp sig lite, så nu har Joker fått nya boxgrannar - två gutefår. Till en början var dom så läskiga att han inte ens kunde titta över kanten för att se vad det var för någonting, men till slut kunde han till och men hälsa på dom, och han fick till och med en liten slick på mulen av ett av fåren. ^^ Så han hanr hälsat på dem, även om han allra helst inte vill kolla på dem.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0