Han kan faktiskt det nu! =)

Ja, vad är det då Joker kan nu?! Jo, det är nämligen såhär att Joker kan stå helt själv i stallet utan att bli nervös eller uppstressad! =) Hur bra är inte det då?

Penicillin-kuren är slut nu också, han fick sista sprutan i lördags. Det var i fredags som jag tog in honom i stallet, då var det ingen häst i stallet, ngen människa heller, förutom jag då. Han var redan då lugn, antar att det var för att han visste vad som skulle hända/göras, då vi gjort samma sak varje dag i en vecka innan detta, dock med hästar i stallet.

Han brukar inte äta sitt kraftfoder när han är inne själv, men då gjorde han det och han gjorde det även i söndags och gör det än idag, så det är ju bara bra.

Jag gav honom sprutan, berömde honom (hästar växer av beröm, det är därför han är så stor nu ;) ) och han åt vidare. Borstade lite snabbt och kratsade hovarna osv och släppte ut honom igen. Inga problem, ingen stress och ingen nervositet! Det är väl bra gjort?! =D

Joker har bytt box nu också, så nu står han i en hörnbox och "lever loppan", haha. Han trivs bra i den boxen också, så det var inget onödigt stressmoment för honom heller. =)

Åå, just ja! Han har samlat på sig mera "vuxenpoäng" också. Han går nämligen snällt med ut ur stallet nu, istället för att "busa" och slänga med huvudet så fort han kommer ut utanför stallet. ^^ Så det har blivit mycket vuxenpoäng den senaste tiden.

För övrigt så har vi lagt själva utbildningen åt sidan nu, fortfarande, han är på sommarbete och kommer att vara det så länge det finns gräs att äta i hagen. =) Sen får vi se om han går på lösdrift under vintern eller om han helt enkelt får stå innen nattetid och vara ute länge på dagarna istället. Synd att det är bäckmörkt på vintern dock.. Men det löser sig. =)

Utbildningen kommer vi att börja lite smått med nu igen och ta upp det an redan kan och befästa det yrtterligare och lägga till några enkla grejor efter det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0