Veterinären

Joker har ju haft sin högerhas som spökat nu ett tag. Hasspetsen blev svullen och lite varm och en skinnflik lossnade. Inget sår, men jag tvättade flitigt yttefall det kunde vara någonting som jag missat. Det hände dock ingenting och svullnaden var kvar, värmen borta och såret läkt..

Sedan hade han ju ett sår på undersidan utav huvudet, det har säkert varit där i lite mer än en månad och har inte riktigt velat läka. Jag har tvättat med vatten, sprutat i koksaltlösning yttefall jag missat någonting som funnits längre in - såret var väldigt litet, knappt en halv 50öring.. När det äntligen blev en skorpa på såret så lossnade den konstant och såret hade börjat vara. Tog bort skorporna som bildades tills varet inte längre syntes till - jag tvättade såklart såret dagligen, två gången om dagen för att vara exakt.

Nu har såret "läkt" och det har börjat klia på honom så där som det gör när sår läker. Såret har en liten skorpa på sig och såret är nu minimalt. MEN han har en stor och hård knöl där istället!

Idag när veterinären var ut och vaccinerade Zorro så passade jag på att "slå två flugor i en smäll" och frågade om både hasen och Jokers sår på undersidan av huvudet, jag passade även på att visa honom hans "knölar" han har mellan ganascherna - kötlarna.

Joker blev ordinerad 10dagars penicillin för att minska risken att benet/förhårdnaden på undersidan av huvudet skulle bli större - den kunde tydligen bli det om mna inte gav penicillin och på så vis stoppade det hela.
Sedan skadade det inte att han fick penicillin pga hasen heller, då det antagligen var en "säck" där som svullnat upp av någon anledning - varken jag eller veterinären visste väl direkt varför den blivit svullen.
Så 10dagars penicillin alltså! Veterinären nämnde även att hasspetsen kanske skulle förbli lite större än den andra, men att det inte är någon betydande sak, utan är mer ett "skönhetsfel", liksom vi människor har större/mindre näsor än andra och att vi för det kan andas lika bra. =)

Kan bli bättre med Back on Tracks hasskydd också?! Ska prova det, vill inte att värdet på honom minskas bara för det där. Folk är ju såååååå petiga nu för tiden. Förr kunde man ju hoppa de största klasserna på halvtravare (kan man även idag(!) tex Edwina Alexanders fux Itot), nu är man hur skeptisk som helst mot halvtravare och dom kan absolut ingenting, även om dom går 140hoppningar..

Fårga mig inte hur jag kom in på "travarsnacket", det var bara en jämförelse!

Nu vet ni i alla fall att både Joker och jag lever och mår bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0