Trotsa mörkret!

Nu blir det bara mörkare och mörkare för varje dag som går. Jag tyckte att vintern precis var över.. Sommaren, vad blev det av den?

Imorse möttes jag av denna så kallade snön igen. Första snön för denna vinter och den kommer redan i oktober, bara lite deprimerande, men Joker tyckte att det var super roligt och var på bushumör. Kul att någon gillar snön, haha.

Morgon



Sa jag att gårdagens verkning gick bra?! Måste "bara" få honom att sluta (dvs öva och träna) med att försöka bita och smaka på hovslagaren när han verkar frambenen. Joker är en kille som vill ha koll, på allt! Vi behöver även träna på att inte rycka i benen när man håller uppe benen under en längre stund. Just nu är det endast i höger framben och beror endast på att han belastar just detta ben en anings mer än sitt vänstra framben, som i sin tur gör att han inte vill böja på det - det gör antagligen lite ont. Vi jobbar dock på det, väldigt snabbt och mycket just nu. "Höbordet" kommer snart!



Idag blev det en kort utflykt i form av en vädigt kort promenad. Vi gick upp på gårdens framsida och tillbaka igen, denna gång var vi dock själva och det började skymma lite smått. Joker var väldigt mycket uppåt idag, vi gick bara, vi skulle inte stanna och "döa" någonstans, utan bara gå, det var vårat mål! Trots att vi höll ett bra tempo så tog Joker sina chanser och "busade" lite och fick utlopp för sin energi, samtidigt som jag tror att han "gick uppåt", även för att han var lite nervös när han var helt själv, han fick lite mera tid att tänka och inte bara ha sin kompis med som "checkade läget" till honom.

Det är bra att göra såhär ibland också. Han ska ju inte alltid ha någon annan häst med sig. Precis som när jag lärde honom att vara kvar och komma in själv i stallet/hagen. Det gick ju bra, då kommer det här också gå bra, vi får ge det lite tid bara, som med allt! =)

Några bilder från gårdagen efter att hovslagaren verkat Joker.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0