Frisering

Joker har fått två dagars frisering - igår och idag.

Igår klipptes manen, svansen och hovskägget och idag flätades halva manen. Jag passade på att fläta den idag då den var lite blöt pga snöandet under dagen. En del av manen åker ju över på andra sidan (vilket i och för sig inte gör direkt mycket), men flätade ändå nu när manen blev kortare. Ni ska bara veta vilken tjock man han har fått. :O Herregud alltså, men jag vägrar att rycka den (även m Joker tycker det är mysigt när man håller på med honom och pysslar i manen), jag hatar att ha det toffsigt och spretigt bara för att man har tunnat ur manen med hjälp av ryckning.


Före..


Efter..


I övrigt har Joker vilat från all annan aktivtet. Det pysslas och borstas och lite sådant. Han fäller hur mycket päls som helst och en rund gummi-massage-"borste", är den bästa vännen just nu. Den får bort massor av lös päls och Joker älskar det. =) Tror det kan vara därför han har varit så bråkig nu ett tag - pälsfällningens början.

Nu är han "peppar" - "peppar", hur mysig som helst, den vanliga Joker är tillbaka och det känns hur skönt osm helst! =)

Han har börjat växa "ikapp" i fram nu, bakdelen är nämligen inte lika hög som tidigare och det känns bra. Men tycker inte att han växer allt för mycket i fram ändå, alltså på höjden.. Han mätte 168cm i mkh, bara här om dagen. Han måste ha varit mindre än sina 167cm tidigare. :S Kan det stämma? Haha, aja, han växer i alla fall sakta men säkert och mer blir det garanterat till sommaren - Undrar hur hög han växt klart?! 174cm i mkh, eller vad tror ni? Han kanske stannar i växten nu, vem vet?! Haha..


Min lilla kille har blivit stor - nytagen bild (3 februari 2011). =)



Just det ja.. Hovslagaren ska ju komma och verka Joker den 14februari, men då är Joker antagligen inte hemma.. Antingen verkas han tidigare, eller så en vecka senare. Nu när det blev varmt och underlaget (snön) blev mjuk, så tog hovarna fart och växte som bara den. Dags att ändra verkningsintervall till sommartid. Vitertid växer ju hovarna normalt inte så mycket som på hästen/våren.

Kommentarer
Postat av: Eleonor

Man blir verkligen bortskämd med ridhus, men jag brukar alltid försöka vilja skritta/rida ut hästarna 1-2 / vecka.



Tycker så synd om mina hästar annars, förstår inte hur folk kan köra ridhus hela, hela tiden! De som säger att deras hästar blir för pigga eller ivriga ute borde ju tänka om i såfall och faktiskt BARA rida ut ett tag så hästarna får miljöombytet och hinna "ställa" om sig. Klart hästarna blir pigga när de aldrig kommer ut!



Kram

/ Eleonor

2011-02-07 @ 22:12:21
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Fredrika Källström

Supersnygg han blev i manen! :))

2011-02-09 @ 14:40:30
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/
Postat av: Sara ;P

Oj vad snygg man han fick! :D

Jag är värdelös på att klippa manen, så vi rycker bara.

2011-02-15 @ 13:00:11
URL: http://saraborgbromee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0