Mega-relax

Sen uppdatering idag..

Joker hade världens lyxigaste dag idag i alla fall, super-mys på stallgången - genomgång av hela kroppen i form av massage och kliande. Behöver jag säga att han njöt till fullo?! Sen ryktades han länge och väl, jag finklippte hovskägg och kronrand och bara myste med honom. <3 Mitt fina hjärta!



Gallig och lite "tjock" i frambenen idag, ganska hårda gallor vilket han inte brukar ta. Beror på den ganska plötsliga träningsstarten, stallbyte, rutinförändringar och foderbyte. Imorgon ska vi ta en promenad (kanske till och med försöka oss på att stretcha) och bara ta det lugnt. Han ska få stå inne ett tag och vara lindad med Back on Track-paddar och stå med BoT-täcke (om det nu inte är alldeles för varmt för att ha täcke på?!).



På torsdag blir det en hel vilodag och på fredag blir det en promenad innan han på lördag joggas en stund på lina i ridhuset, allt för att hans kropp ska få en chans att återhämta sig. Därefter kommer det bli lugn träning där arbetet successivt trappas upp efter just Jokers kropp. :)


Joker hängde läpp rejält här om dagen, att mulen är lite jordig är ingenitng vi lägger så stor vikt nu. ;)

Allt förutom gårdagens ganska hårda tömkörningspass har varit planerat. Själva tömkörningen var planerad, men inte det intensiva passet som faktiskt blev pga de "vilda" hästarna i hagarna runt omkring. Jokers kropp har reagerat helt normalt på arbetet och gallorna i framsenskidorna är ingenting ovanligt för en häst som börjar tränas efter ett längre uppehåll, men jag tar inte så lätt på det då det är en varningssignal på att arbetet varit för hårt för just honom.

Därför är jag nu väldigt mycket försiktigare i några dagar och börjar sedan på igen med träningen för att se hur Joker reagerar på det då. Ska gå igenom förra årets träningsdagbok och se hur han reagerade när vi påbörjade kontinuerlig träning inför inridningen. :) Älska träningsdagböcker - dom finns där när minnet sviker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0