Ibland stövlar det iväg..

Longerade Joker idag med chambonen, någonting han inte är van med. Var extremt länge sedan vi gjorde det sist, över ett år sedan, men tänkte att vi skulle prova på det idag och se om han kanske skulle arbeta lite bättre när han inte kunde hänga i inspänningstyglarna.



I början gick det inte alls bra, han stövlade iväg i en himla fart, föll in i galopp och det blev bara pannkaka, men sedan klickade det till och han förstod att han inte kunde lägga sitt huvud i chambonen då den är till för att hästen ska sänka huvud, höja rygg och få fram huvudet men då blir det lite balansproblem för Joker och där kommer springandet in i bilden.

När han tänkte till och fick lite hjälp av min röst så balanserade han upp sig och la lite mer vikt på bakbenen, fick en fin båge till överlinje, takten belv fastare och tempot mycket lugnare.

Joker som har långa ben har ofta svårt att få plats med sina bakben under kroppen, det har blivit bättre nu när kroppen har vuxit lite på längden och inte bara på höjden, men det är ändå inte det lättaste, han slår ofta i bakhovarna i framhovarna.

Imorgon blir det löshoppning, minns inte när vi gjorde det sist, ska bli hur kul som helst! Lågt och lekande lätt ska det vara. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0